Odpowiedz 
Wymieszane kontakty
Autor Wiadomość
No_Limits Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 10
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Wymieszane kontakty
Monster v1.5 slot1 aero2 slot2 play. Ostatnio po zapisaniu kontaktu na karcie sim slot2 wymieszały mi się całkowicie kontakty mianowicie numery telefonów wymieszały się z nazwami kontaktów i teraz np mam kontakt Adrian do którego mam 3 numery telefonu z czego tylko jeden jest prawidłowy a szukając Adriana w książce wyskakują mi kontakty z numerami telefonu które dopisały się do tej nazwy kontaktu. Teraz jak ktoś dzwoni to muszę się pytać kto dzwoni bo nie widzę prawidłowych nazw kontaktów. Synchronizacja kontaktów na każdym koncie zapisanym na telefonie jest wyłączona. Spotkał się już ktoś z podobnym problemem?
21-06-2013 09:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Reklama
lipolop Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 255
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 16
Post: #2
RE: Wymieszane kontakty
Z kontaktami nigdy nie miałem takiego problemu i nie mam pojęcia co może być przyczyną.
Możesz jedynie spróbować zapisać obecne kontakty przy pomocy jakiegoś programu do pliku na SD, później usunąć wszystkie kontakty i importować kontakty z karty SIM, o ile miałeś je kiedyś zapisane. Jeśli się nie uda przywróć programem stare kontakty.

(21-06-2013 09:33)No_Limits napisał(a):  Synchronizacja kontaktów na każdym koncie zapisanym na telefonie jest wyłączona. Spotkał się już ktoś z podobnym problemem?

A na przyszłość mogę jedynie Ci polecić tworzenie kopi kontaktów, według mnie najlepiej na serwerach google (przynajmniej zawsze są bezpieczne), a jeśli nie chcesz umieszczać ich w internecie, to programem na SD.
21-06-2013 09:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
No_Limits Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 10
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Wymieszane kontakty
Mam zrobioną kopię kontaktów na karcie SD i na koncie google ale nie mam włączonej synchronizacji również nie importowałem ani nie exportowałem kontaktów stało się to po zapisaniu nowego kontaktu na sim nie zdążyłem zrobić jeszcze kopi z nowym kontaktem zauważyłem że dzwoni do mnie kontakt na którym miałem zapisany numer klienta w sklepie a nie numer telefonu. Przed dodaniem kontaktu było na pewno wszystko ok.
21-06-2013 10:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
tomr Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 59
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 2
Post: #4
RE: Wymieszane kontakty
(21-06-2013 10:05)No_Limits napisał(a):  Mam zrobioną kopię kontaktów na karcie SD i na koncie google ale nie mam włączonej synchronizacji również nie importowałem ani nie exportowałem kontaktów stało się to po zapisaniu nowego kontaktu na sim nie zdążyłem zrobić jeszcze kopi z nowym kontaktem zauważyłem że dzwoni do mnie kontakt na którym miałem zapisany numer klienta w sklepie a nie numer telefonu. Przed dodaniem kontaktu było na pewno wszystko ok.

W takim razie najlepiej będzie przywrócić kontakty ze stanu gdy wszystko było ok.
21-06-2013 13:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
No_Limits Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 10
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Wymieszane kontakty
Tak tylko jak ja mam podpięte 4 konta 2xgoogle + skype+ FB to jedynym ratunkiem restart całego fona + instalacja i konfiguracja apek ps wiem że jest titanium backup ale nie zapamiętuje wszystkich ustawień
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2013 15:31 przez No_Limits.)
21-06-2013 15:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Reklama
fightsteel Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 56
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 9
Post: #6
RE: Wymieszane kontakty
(21-06-2013 15:29)No_Limits napisał(a):  Tak tylko jak ja mam podpięte 4 konta 2xgoogle + skype+ FB to jedynym ratunkiem restart całego fona + instalacja i konfiguracja apek
Dlaczego?
Przecież celem jest odzyskanie kontaktów które się wymieszały.
Więc teraz wejdz https://www.google.com/contacts i sprawdź czy są tutaj twoje kontakty i czy są poprawne. jeśli tak to:
-Zrób kopie obecnych kontaktów przy pomocy jakiegoś programiku (tak dla bezpieczeństwa)
-Usuń wszystkie swoje dotychczasowe kontakty
-Wejdz w ustawieniach telefonu na swoje konta i wejdz w konto google i daj synchronizuj kontakty
Wszystko powinno się zakończyć po kilku sek.
21-06-2013 15:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości